dimarts, de febrer 13, 2007

10 BSO d'anime imprescindibles -i 3-

Última entrega del rànking, prepareu-vos per un post realment llarg. Alguna sorpresa? XD

2. Earth Girl Arjuna, de Shoji Kawamori.

La BSO està formada per 2 àlbums oficials i un fet per fans: Into the Another World, Onna no Minato i Lost Tracks (per fans); i està composada per Yoko Kanno.

Aquesta magnífica BSO t'endinsa d'una manera increïble a aquesta estranya sèrie, que tracta sobre l'efecte de l'home a la Terra, i com mica en mica la va destruint. Les cançons instrumentals són una barreja entre música ètnica (india, africana...) i música surrealista, que dóna fruit a unes cançons plenes de ritme, emoció i tendresa. Tot i això, on crec que més guanya aquesta BSO és en les cançons amb veus, ja sigui acompanyades d'instruments o a capella: desprenen un sentiment de tranquilitat, de melanconia i de pau, tot molt chill-out. Molt recomenat per aquells moments en els que vols desconnectar de tot durant una estoneta ;)

Menció especial a les cançons: Cloe, Feel the Circle, Omega Blue, Bells for Her, Mameshiba, Aqua, Track 21 (Bonus), Butter Sea, Sanctuary, One i Aqua (Cello Version).





I, per si algú no s'ho esperava, el número 1:

1. Cowboy Bebop, de Shinichiro Watanabe.

La BSO està formada per ni més ni menys que per: 3 àlbums de la sèrie (Cowboy Bebop, No Disc i Blue), 1 àlbum de la pel·lícula (Future Blues), 1 àlbum del videojoc (Tank! THE! BEST!), 3 mini-àlbums (Vitaminless, Cowgirl Ed i Ask DNA), 1 àlbum de remixos (music for freelance) i 1 recopilatori de 5 discos (Cowboy Bebop CD-BOX); i està composada per la reina de les BSO d'anime: Yoko Kanno, i interpretada pels The Seatbelts (amb Yoko Kanno a la direcció i als teclats).

Bé, els que em conegueu suposo que no us haurà suposat cap sorpresa (ja només pels comentaris de les altres 2 parts del rànking que ja ho deieu :P), i per tant us hauré donat la tabarra més d'una vegada (i de dues) sobre com m'apassiona aquesta BSO. De fet, a partir de sentir cada una de les cançons de les que està formada, vaig començar a plantejar-me que la música en algunes sèries deixava de ser "simplement d'acompanyament a les imatges", per passar a ser un personatge més. Seria Cowboy Bebop una sèrie tant genial sense la música? Estic segur que no.

La sèrie ja deixa entreveure la gran importància de la seva música, començant pel fet de que la majoria de títols tenen a veure amb algún estil musical. No sé quan de temps va tardar la Yoko Kanno en composar les cançons, però puc assegurar-vos que es deuria quedar a gust. Per ser que la sèrie només té 26 capítols, podriem omplir el doble de capítols amb la de música que hi ha. A més, aquesta BSO et deixa escoltar la gran genialitat de la compositora, ja que té un munt d'estils musicals totalment diferents (jazz, blues, heavy metal, funk, country, ska, pop...), i totes elles són realment magnífiques. Realment em costa moltíssim definir l'estil de la banda sonora en general, per la gran diversitat que presenta, però és d'aquelles que et pots escoltar les cançons una vegada i una altra, que mai te les aburreixes. I què més puc dir que no us hagi dit ja, només podreu entendre (o no) aquests desfets en elogis si l'escolteu per vosaltres mateixos, així que intenteu-vos fer amb la BSO (a poder ser sencera) ja sigui comprant-la o descarregant-la (mètode més popular, suposo, jeje); el que està clar és que no us podeu perdre una BSO com aquesta.

Com que no podria resumir la BSO en unes poques cançons, posaré les recomenades de cada àlbum... Faré un esforç per deixar-me'n unes quantes!

- Cowboy Bebop: Tank!, Bad Dog No Biscuits, Too Good Too Bad i Rain.

- No Disc: LIVE in Baghdad, Want It All Back, Green Bird, ELM i Gateway.

- Blue: Blue, Mushroom Hunting, Chicken Bone, N.Y. Rush, Call Me Call Me i Flying Teapot.

- Future Blues: Clutch, Yo Pumpkin Head, Diggin', WHAT PLANET IS THIS, 7minutes, No Reply, Gotta Knock a Little Harder i Rain (demo version).

- Tank! THE! BEST!: La majoria de les cançons són repetides d'altres albums, i el parell de cançons noves no són res de l'altre món.

- Vitaminless: The Real Folk Blues, Odd Ones, Cats On Mars i Black Coffee.

- Cowgirl Ed: Ask DNA, COSMIC DARE (PRETTY WITH A PISTOL), PAPA Plastic i 23 Hanashi.

- Ask DNA: És un single, de manera que les seves cançons estan en l'àlbum de la pel·lícula.

- music for freelance: Realment no m'acaben d'agradar els remixos, així que no en recomano cap :P

- Cowboy Bebop CD-BOX: Tot i ser un recopilatori, té algunes cançons inèdites, i el millor de tot: un extracte en directe dels Seatbelts. El que hagués donat jo per sentir en directe cançons com Tank!, WHAT PLANET IS THIS, Bad Dog No Biscuits o l'increïble Piano Solo que es marca la Yoko Kanno fent una barreja d'algunes cançons de la sèrie tocades amb un piano!






Doncs fins aquí aquest rànking, que encara que no ho sembli, m'ha portat moltes hores preparar-ho tot. A veure si us animeu i escolteu algunes de les propostes que us deixo (això si no ho feu ja, clar). Espero que us hagi agradat!!

Etiquetes de comentaris: ,

********************************************************************************** **********************************************************************************

5 Comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

mmm dejame la 2ª q la Yoko kano mola muuuuucho, y los demas seguro q estan a la altura, asi q deixameeeeel XD...ya sabiamos lo del Cowboy Bebop XD desde q pusiste el numero 10 casi jeje

13/2/07 9:13 p. m.  
Blogger wAkE_uP ha dit...

Wooooo!! Totalment d'acord! La OST de Cowboy Bebop es tant genial com la serie.... També és la primera del meu TOP TEN particular! ^^

Aquest saló vaig estar a punt de comprar-me el vitaminless, però hi havien molt poques cançons i me la clavaven com per un CD normal, així que vaig passar u_u Que la pela és la pela, i en època del saló del manga no abunda, precisament xD

Saluduus! xP

PD: Se't va tallar el missatge del fotolog no? >_< És una putada, tot allò que va després d'un "<" s'esborra u.u

14/2/07 8:12 p. m.  
Blogger iron-fix ha dit...

les 2a no la coneixia i està chula realment (y)

14/2/07 9:22 p. m.  
Blogger Nylonathathep ha dit...

That was kind of predictable... xD

Naisli don tof.

14/2/07 11:22 p. m.  
Blogger eva potter ha dit...

yeah...se sabia el numero 1 xD laltre nidea, xo aket si mel sabia jjajajaj

e wai e mol wai xD

14/2/07 11:34 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

********************************************************************************** **********************************************************************************