diumenge, de febrer 04, 2007

10 BSO d'anime imprescindibles -2-

Aquí teniu la llista que (sempre segons la meva opinió), hauria d'ocupar les posicions de la 6 a la 3:

6. Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem, de Kazuhisa Takenouchi.

La BSO només té 1 àlbum: Discovery; i està composada i interpretada pel grup francès Daft Punk.

Aquest és un cas especial. Més que el CD de música sigui la BSO, s'hauria de dir que la pel•lícula Interstella 5555 és el recull de videoclips del disc, ja que, com tots sabreu, la BSO d'Interstella 5555 és tot el segon disc sencer de Daft Punk, Discovery. Cada cançó té el seu videoclip en forma d'anime, i fent el puzzle de tots ells formen la pel•lícula Interstella 5555. Un disc principalment de música electrònica, amb una mica de disco, rock i funk. Qui no ha sentit el hit "One More Time"?

Menció especial a les cançons Aerodynamic, Harder Better Faster Stronger, Something About Us i Short Circuit.





5. Wolf's Rain, de Tensai Okamura.

La BSO té un total de 2 àlbums: OST Vol. 1 i OST Vol. 2; composades per Yoko Kanno.

Una de les joies de Yoko Kanno on, sent cosa bastant habitual en els seus treballs, barreja tota classe d'estils musicals, predominant les guitarres acústiques, el piano i el violí, que juntament amb la veu de les cançons cantades formen un estil molt especial, i que dóna fruit des de ritmes brazilers fins a cançons melancòniques. Per altre banda, les cançons cantades per Steve Conte i Maaya Sakamoto són dignes d'escoltar sentats a casa i endinsar-nos a les melodies que ens ofereixen.

Menció especial a les cançons Renga, Pilgrim Snow, Could you but the Hand, Hot Dog Wolf, Heaven's Not Enough, Escape, Friends, Tell Me What The Rain Knows i molt especialment l'ending Gravity.





4. Metropolis, dirigida per Rintaro i escrita per Katsuhiro Otomo.

La BSO té un àlbum amb el mateix nom que la pel·lícula: Metropolis OST; composada per Toshiyuki Honda.

Ritmes al més pur estil jazz de Nova Orleans ocupen gran part d'aquesta fantàstica BSO, acompanyada de balades, moments de tensió o de l'acció més desenfrenada, fins i tot, permetent-se el luxe de tenir cançons divertides i positives. Totes les cançons són instrumentals excepte dues, i encaixen perfectament dins d'aquesta èpica pel·lícula. L'únic inconvenient que li trobo és la no-aparició de la cançó del gran final: I Can't Stop Loving You de Ray Charles, suposo que per motius de drets d'autor, però que hagués donat el punt final a aquest magnífic àlbum.

Menció especial a les cançons Metropolis, Going to "Zone", El Bombero, After All i el tema principal del film There'll Never Be Good-Bye, a falta de la ja anomenada I Can't Stop Loving You.





3. Azumanga Daioh THE ANIMATION, de Hiroshi Nishikiori.

La BSO està formada per 2 àlbums principals: OST 1 i OST 2, i completada per un disc tribut, un directe, un disc de cançons cantades per les dobladores i 8 singles dels personatges cantant; composada per Masaki Kurihara.

Una de les BSO més sorprenents que he escoltat en molt de temps. Tot i que les cançons poden semblar infantils i simples, després de sentir-les unes quantes vegades, comences a sentir matisos diferents que abans se t'havien passat per alt. Comences a comptar la quantitat d'instruments que s'ha necessitat per grabar cada cançó. Comences a sentir que cada un d'ells porta un ritme diferent, i que la suma de tots ells forma un conjunt que encaixa a la perfecció. T'adones que allò que semblava simple a primera vista no ho és gens, i que el que semblava infantil passa a ser fresc, que omple d'energia i de bon rotllo. A més, es complementa perfectament amb l'esperit de la sèrie, innocent, divertida i bona. És una llàstima que aquest esperit només el conservi en les dues BSO principals i el disc tribut; i que els singles i demés cançons serveixin només per vendre la marca Azumanga, però si es valoren com discos sense relació amb les meravelles de Masaki Kurihara, tampoc estan tan malament.

Menció especial a l'opening Soramimi Cake, Saa, Hajimari You, Yasumi Jikan Desuka(1), Chiyo-chan Hashiru!, Shin Gakki(5), Ganbare, Ki wo Tsukeru, Shiisaa Yaibiimi?, Maya to Issho, Minna, Zutto, Issho, Another Chiyo i, és clar, Chiyo-chan no Tsukurimasho (XD).





Espero no tardar tant en publicar la 3a part... ^__^u

Etiquetes de comentaris: ,

********************************************************************************** **********************************************************************************

3 Comentaris:

Blogger Nylonathathep ha dit...

Weno... alguns no els he sentit pero vale xDDD

Nomes queda saber si Cowboy Bebop sera primer o 2n xD

4/2/07 11:45 p. m.  
Blogger BeaKManiak ha dit...

Per això he pujat totes les cançons recomenades al Goear!

Per sentir-les només heu de fer clic sobre el títol de la cançó. Més fàcil impossible! xD

4/2/07 11:50 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

XD seguro q cowboy bebop es la primera, cual entonces?

5/2/07 10:38 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

********************************************************************************** **********************************************************************************