dimecres, de juny 13, 2007

Holofonia

Sé que és possible que acabi de descobrir la sopa d'all, però ahir em vaig trobar amb una manera de grabar audio molt sorprenent (tot i que aquesta tecnologia ja té més de 30 anys). Consisteix en tenir un bust de persona, i posar un micro dins de cada orella. Llavors, fent la mescla de forma correcte, la grabació reprodueix uns efectes molt espectaculars, com si realment estiguéssis en el lloc on passa l'audio. Aquesta és la tecnología holofònica (el que seria l'holografia a les imatges).

Us recomano moltíssim que si no sabeu de què estic parlant i no heu sentit mai res amb aquesta tecnologia (i NO, no val tenir un equip de so 5.1, 7.1 o el que sigui, no és el mateix), us descarregueu els mp3 que hi ha en l'enllaç següent:

MP3 holofònics

Si teniu algun subte sobre com utilitzar RapidShare per descarregar els mp3, ja sabeu on trobar-me :P

**AVÍS MOLT IMPORTANT**
És MOLT important que escolteu aquests mp3 AMB AURICULARS. L'efecte holofònic es perd al sentir-ho de qualsevol altre manera. De la mateixa forma també us recomano tancar els ulls, ja que així el cervell no pot interpretar la distancia real en la que us trobeu en aquest moment, i la sensació de realisme és millor.

NO és cap tipus de broma d'aquelles que espanten al final (tot i que seria divertit), així que podeu escoltar els mp3 tranquils i tranquil·les.

Ja em direu què us ha semblat!

Etiquetes de comentaris:

********************************************************************************** **********************************************************************************

2 Comentaris:

Blogger markcohen ha dit...

Coneixia aquesta tècnica d'enregistrar só per que conec a molts enginyers de só i tots son una miqueta especials. Ara bé, mai havia sentit el resultat.

15/6/07 5:10 p. m.  
Blogger Nylonathathep ha dit...

Impressionant. Simplement impressionant.

16/6/07 5:47 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

********************************************************************************** **********************************************************************************