dimarts, d’octubre 24, 2006

Lik-Sang ha mort, llarga vida a Play-Asia!

Un trist dia pels importadors de videojocs. Una de les dues principals pàgines d'importació ha hagut de tancar les portes degut a que no podia permetre's pagar els costos del judici contra Sony.

Tot això comença ja fa bastants mesos, quan Sony començava a vendre les primeres PSP. Com ja és costum, a Europa ens arribava notablement més tard i notablement més cara. Al ser una consola region-free, molts europeus estaven interessats en comprar-la d'importació. Amb tot això, Sony va veure que se li podien escapar uns quants compradors potencials que buscaven estalivar-se uns quants diners, de manera que va prohibir als exportadors de PSPs que venguéssin consoles fora del territori que tocava. Una opció legalment vàlida, però que si haguéssin fet les coses com tocava no hagués estat necessària.

Doncs bé, Lik-Sang va fer cas omís de Sony i va continuar venent PSPs a tothom qui comprava una a través de la web (mal fet també per la seva part, clar). Així doncs, fa uns dies Sony va portar a judici a la web (pel cas de PSP, i per un futur cas de PS3), i com és natural, va guanyar. En vista de que no podia costejar-se els judicis, ha hagut de tancar les portes.

Està clar que Sony estava en el seu dret legal de fer el que ha fet, però sabent com la imatge de la seva companyia va de mal en pitjor dia rere dia, i que als europeus ens tracten tan malament una vegada i una altra, era TANT necessari? A aquestes alçades, Sony perdia tants diners realment? Si tant poc li interessa la importació, per quin motiu va decidir que PSP i la futura PS3 siguin region-free? Serà veritat al final que, com sempre s'ha dit, a Sony només li interessa vendre consoles i que es pirategin el més ràpid possible?

Segons Indicó Pascal, director de marketing de lik-sang:
"Hoy es la victoria de Sony Europe con respecto a PSP, mañana Sony Europa liderará la presión de PS3. Con este precedente, la próxima semana podría ocurrir lo mismo con Sony America o con otros fabricantes de la consola en otras regiones, o quizá ningún editor de ningún título específico. Este es el principio del fin... del mundo como lo conocemos. Culpad a Sony. Este es el último punto oscuro y más vergonzoso en su lista de records como líderes de la industria del videojuego. El "imperio" finalmente ha ganado. Lo que está claro es que todos en el mundo del videojuego hemos perdido algo hoy".
Encara sort que Sony ho fa per protegir-nos a tots nosaltres, els consumidors europeus! Gràcies Sony!

En fi, sempre ens quedarà París.

Etiquetes de comentaris:

********************************************************************************** **********************************************************************************

3 Comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

son unos hijos de puta!...una lastima, da ravia que encima que no importan nada nunca a estos rconditos parajes, tengan que cargarse lo que lo hacia mas "facil", siempre es lo mismo y por culpa de los mismos.

24/10/06 8:45 p. m.  
Blogger eva potter ha dit...

ooooooix kines histories xD com el cor d la ciutat, vaia...xD

25/10/06 4:52 p. m.  
Blogger Unknown ha dit...

Totalment d'acord amb la politica de Sony, no importis jocs, aixo es dolent, millor piratejes les nostres consoles, k es millor. ¬_¬U

Com els hi doni per perseguir la copia massiva de "backups" a Espanya tindran feina fins la ps4 XD.

26/10/06 2:08 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

********************************************************************************** **********************************************************************************