dilluns, de juliol 31, 2006

Mini-anàlisi de flashcarts lites

Com la majoria ja sabeu, d'aquí poc em faré amb una Nintendo DS Lite, i com que la SuperCard SD que tinc ara sobresurtiria un ou i sería horrible de portar a sobre, cal començar a pensar en trobar-li un substitut adecuat a les característiques de la Lite. Com que ara comencen totes les companyies a treure els seus productes hi ha una mica de confusió sobre quin pot ser el millor, així que analitzaré de la millor manera que pugui els flashcarts que hi ha i que hi haurà a curt termini per la Lite:

Ez-Flash 4 Lite
--------------------------------

El Team Ez ha tret per fi el primer flashcart pensat per NDS, i aquesta és la seva revisió del producte pensat per la Lite. Va ser el primer en treure una revisió més petita de manera que quedés més estètica als ulls pels usuaris de les NDSL.

Ventatges:
- Funciona amb MicroSD.
- Compatibilitat molt alta amb GBA (com ja queda demostrat amb els anteriors flashos que han tret, com el Ez-Flash 2 que tinc i que funciona a les mil maravelles).
- Compatibilitat alta amb jocs de NDS, només 25 dels més de 500 jocs que hi ha ara no funcionen o s'ha d'utilitzar algún truc per fer-los funcionar bé.
- Menús molt intuitius i agradables a la vista.
- Actualitzacions freqüents.
- La confiança que desprèn el Ez-Team amb productes anteriors que ha tret.

Desventatges:
- Sobresurt uns 2 mm del forat de cartutxos GBA.
- Per treure la MicroSD s'ha de treure el ez4lite (això pot ser una ventatge per alguns).
- Poca compatibilitat amb el homebrew per la DS (funcionen pocs, com el Moonshell o el SNES DS).
- Amb el cartutx posat, queda un forat al costat del Slot-2, ja que no van posar-hi una pestanya com han fet els altres competidors.

Preu: Entre 60 i 70€



SuperCard Lite
--------------------------------

Un dels més seriosos competidors del ez4. La versió SD normal ha venut molt per ser el flash més econòmic, però valdrà la pena la revisió per la Lite?

Ventatges:
- Funciona amb MicroSD.
- Quasi 100% de compatibilitat amb jocs de DS (només 4 de més de 500 no funcionen).
- Actualitzacions força freqüents.
- La MicroSD es treu pel frontal (això pot ser una desventatge per alguns).
- Gran compatibilitat amb homebrew.
- Quasi no sobresurt de la Lite.

Desventatges:
- Alguns problemes amb la compatibilitat GBA. Diuen que ho estan solucionant, però ara per ara és un dels punts més dèbils.
- Menús igual de lletjos que la germana gran.
- L'acabat del cartutx és una mica lleig.
- Va una mica dur i costa de treure.

Preu: Entre 40 i 60€



G6 Lite
--------------------------------

D'aquest model poc puc dir de la seva compatibilitat, ja que fa molt poc que ha surtit al mercat. Haurem d'esperar per veure què tal és. És l'únic model que fa servir memòria integrada i no tarjetes externes.

Ventatges:
- Cartutx que encaixa PERFECTAMENT amb el Slot-2.
- La memòria integrada garantitza la màxima velocitat en la lectura dels jocs.
- Funciona per fer còpies de jocs originals.

Desventatges:
- Utilitza memòria integrada, per tant, no es pot ampliar. Aquest tipus de memòria és més lent alhora de transferir-hi arxius que les tarjetes externes.
- Les 512 MB que té l'únic model disponible al mercat es poden fer curtes a la llarga.
- No se sap la compatibilitat que ofereix el cartutx ara per ara. La versió normal del G6 donava alguns problemes amb bastants jocs, però potser han revisat el software per aquesta versió.
- El preu.

Preu: Entre 70 i 100€



M3 Lite
--------------------------------

L'últim flashcart important que hi ha, i l'únic que encara no ha surtit a la venta. Junt amb la SC, el M3 normal ha estat dels flashcarts més venuts. De la mateixa manera que el seu company G6, del M3 no se sap res sobre la seva compatibilitat.

Ventatges:
- Funciona amb MicroSD.
- El M3 normal tenia una bona compatibilitat amb jocs DS i GBA, tot i que això no garantitza que la versió lite tingui la mateixa, només serveix d'orientació.
- Pel que sembla, també encaixarà perfectament en el Slot-2.

Desventatges:
- És l'únic que encara no ha surtit.
- Has de treure el M3 Lite per treure la MicroSD.
- No se sap res del preu.

Preu: Els rumors diuen que entre 60 i 70€



CONCLUSIONS
--------------------------------

La primera conclusió que en treiem és que encara és d'hora per poder decidir fredament quin flashcart és millor, ja que començant pel fet de que encara hi ha un model que ni ha surtit, les primeres versions dels softwares que treuen sempre són molt verdes, tot i que en alguns casos ja són més que decents.

Si avui mateix m'hagués de quedar amb algún, sería una difícil decisió entre el Ez4lite i la SClite, ja que les bones referències dels seus models normals i la gran compatibilitat que ofereixen en jocs DS són uns punts a tenir en compte. També caldrà veure si realment poden millorar la compatibilitat GBA de la SClite, que és l'únic punt en contra d'aquest flashcart, però prou important com per replantejar-se la seva compra; tot i que els errors de diseny del cartutx del ez4lite (el forat que deixa, els 2 mm que sobresurt i el lector lateral per la MicroSD) també són un punt a tenir en compte.

De moment, com que ni tinc la Lite, no em preocuparé massa per decidir-me per un o per un altre i aguantaré amb la SC normal, però d'aquí no massa temps, caldrà tornar-se a mirar els avanços que ha fet cada producte i tornar-s'ho a mirar detingudament.

Etiquetes de comentaris:

********************************************************************************** **********************************************************************************

2 Comentaris:

Blogger eva potter ha dit...

jojoojoooooo algú ve amb publicitat xl k sembla ser...xDDDDD millor no picar el link....només x si decas...

i comentari sobre l'entrada: ho he llegit, pero em sembla k ho tornare a llegir :P

muaaaaakk!!

2/8/06 2:16 p. m.  
Blogger BeaKManiak ha dit...

Publicitat? Quina publicitat? ;)

2/8/06 8:51 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

********************************************************************************** **********************************************************************************